Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke koptelefoon? Ook voor een lagere prijs is het mogelijk om een kwalitatief goede koptelefoon te krijgen. Zeker in een lagere prijscategorie is het belangrijk om de koptelefoons te vergelijken om er zeker van te zijn dat je voor goede kwaliteit kiest. Maar ook onder de 100 euro (of zelfs onder 50 euro) zijn er zeer kwaliteitsvolle koptelefoons te vinden.

De prijs van een koptelefoon wordt niet alleen bepaald door de geluidskwaliteit, maar bijvoorbeeld ook door het materiaal en door het merk. Voor een koptelefoon met oorschelpen van echt leer betaal je meer dan voor eentje met namaakleer, terwijl dit niets over de geluidskwaliteit zegt. Ook hebben de goedkopere varianten vaak een iets kortere batterijduur en laden ze iets minder snel op. Alsnog is de batterijduur lang genoeg om uren achter elkaar muziek te luisteren. Dus als je regelmatig op kunt laden, is het geen enkel probleem om een goedkopere variant te kiezen.

Over-ear koptelefoons voor extra comfort

Beste over-ear koptelefoons

Door voor een over-ear koptelefoon te kiezen, kies je automatisch voor extra comfort. Je oren worden volledig omsloten door de over-ear koptelefoon, waardoor je geen vervelende druk op je oren ervaart.

Hoewel een over-ear koptelefoon iets zwaarder is dan andere modellen, is het toch een comfortabelere keuze dankzij de pasvorm. Omdat de koptelefoon je oren helemaal omsluit, worden omgevingsgeluiden beter tegengehouden en kan jij makkelijker in je muziek opgaan.

Koptelefoons zijn enorm handig in veel verschillende situaties. Zo kun je altijd naar je favoriete muziek of podcasts luisteren. In de trein zet je je koptelefoon op om ongestoord een serie te kijken. Je valt niemand lastig met jouw geluid en tegelijkertijd houd je de omgevingsgeluiden buiten.

Met een koptelefoon met microfoon kun je met iemand bellen en tegelijkertijd je handen vrij houden om bijvoorbeeld de keuken op te ruimen. De drie beste koptelefoons onder 100 euro zijn over-ear koptelefoons waarmee jij van de beste geluidskwaliteit kunt genieten.

1. De JBL Tune 750BT met noise cancelling

De JBL Tune 750BT is een draadloze over-ear koptelefoon. De koptelefoon heeft een krachtig geluid en een diep bas. Dankzij de noise cancelling functie ga je helemaal in je muziek op. Deze functie zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden worden omgezet in antigeluid, waardoor je hier geen last van hebt. De koptelefoon is opvouwbaar en dus ideaal voor onderweg. De JBL Tune 750BT is beschikbaar in verschillende kleuren: van neutraal zwart en wit tot opvallender blauw en rood.

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1391624): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/1391624): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

De koptelefoon heeft een batterijduur van 15 uur. Je kunt dus een redelijk lange tijd muziek luisteren of series kijken zonder dat je de koptelefoon op hoeft te laden. Het volledig opladen van de batterij duurt 2 uur. Heb je niet genoeg aan 15 uur batterijduur? Door de meegeleverde audiokabel aan te sluiten, kun je eindeloos muziek luisteren. De audiokabel verlengt de noise cancelling functie tot wel 30 uur, omdat er op dat moment geen batterij wordt verbruikt voor de bluetooth verbinding.

Je kunt de koptelefoon aan meerdere apparaten koppelen. Wanneer je dus bijvoorbeeld video’s op je tablet kijkt met de koptelefoon en vervolgens een podcast wilt luisteren vanaf je telefoon, schakel je makkelijk over. Ook wanneer je gebeld wordt, schakel je razendsnel over en mis je nooit een oproep. Met de knoppen op de oorschelp bedien je het geluid en kun je oproepen aannemen. Deze budgetvriendelijke koptelefoon met goede geluidskwaliteit is een van de bestsellers zijn prijscategorie.

2. De Skullcandy Crusher met zeer sterke accu

De Skullcandy Crusher is een draadloze over-ear koptelefoon. Via bluetooth koppel je deze koptelefoon aan het gewenste apparaat en geniet je zonder snoer van je favoriete podcast of afspeellijst. De koptelefoon is beschikbaar in meerdere kleuren en is makkelijk om mee te nemen. Je kunt de koptelefoon opvouwen en opbergen in zijn beschermhoes, waardoor hij minder ruimte in beslag neemt.

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/1368769): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Het grootste pluspunt van de Skullcandy Crusher is de sterke accu. De koptelefoon gaat wel 40 uur mee en je hoeft hem dus weinig op te laden. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die veel onderweg zijn of minder vaak ergens kunnen opladen. Opladen gaat via de meegeleverde micro-USB-kabel. Kun je niet opladen, maar wil je nog wel je film afkijken? Dan kun je de koptelefoon met de meegeleverde jackkabel aan je apparaat koppelen. Zo kun je de koptelefoon ook zonder batterij eindeloos gebruiken.

Het nadeel van de Skullcandy Crusher is het gebrek aan noise cancelling. Omgevingsgeluiden worden dus niet omgezet in antigeluid, waardoor dit niet volledig gedempt wordt. Gelukkig is het een over-ear koptelefoon, waardoor het geluid wel enigszins buitengesloten wordt. De koptelefoon geeft je een stereo-ervaring. Op de oorschelp zit een schuifje waarmee je de trillingen kunt reguleren. Naast het goed horen van de bas kun je hiermee ook in je oorschelpen de bas voelen trillen. Met deze functie beleef je het geluid nog intenser.

3. De Beats EP met nadruk op basgeluiden

Vind je het geen probleem wanneer je koptelefoon een snoer heeft? Dan is de Beats EP misschien wel wat voor jou. Gebruik je de koptelefoon vooral terwijl je stilzit in bijvoorbeeld de trein, dan is het geen probleem dat deze een kabel heeft. De Beats EP heeft een plat snoer wat minder snel in de knoop raakt dan een ronde kabel. Zo ben je niet minutenlang bezig om je kabels uit de knoop te halen en kun je meteen muziek luisteren.

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/1367083): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1367083): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

De kabel heeft een ingebouwde afstandsbediening waarmee je het volume aanpast, een nummer overslaat of Siri activeert. Zo hoef je niet steeds je telefoon te pakken voor deze handelingen. Let op: de bediening is geoptimaliseerd voor Apple en werkt niet met Android. Wanneer je geen Apple-product hebt, kun je deze ingebouwde afstandsbediening dus niet gebruiken. Uiteraard werkt het geluid van de koptelefoon wel precies hetzelfde voor een Android-apparaat.

De nadruk ligt op de lage tonen bij de Beats EP. Het basgeluid domineert en de middelhoge tonen zijn in balans. Je hoort hierdoor de muziek in goede kwaliteit en zoals het bedoeld is. De koptelefoon is beschikbaar in verschillende kleuren en wordt geleverd met hoes. Coolblue heeft de Beats EP geselecteerd als ‘Coolblue’s Keuze’ voor een goede basis koptelefoon met draad.

Previous ArticleNext Article