Beste keuze
Thomson
€55,45
Meer info
Premium keuze
Sennheiser
€126,01
Meer info
Beste prijs-kwaliteit
Sony
Meer info

Een draadloze koptelefoon voor je tv is een uitkomst voor iedereen die tv wil kijken met fantastische geluidskwaliteit zonder de mensen in zijn of haar omgeving te storen. Zo geniet jij van je favoriete programma’s zonder vertragingen tussen beeld en geluid.

Met een draadloze koptelefoon kun je gemakkelijk even naar de keuken lopen om iets te eten of te drinken te pakken, terwijl je nog steeds naar favoriete programma kunt luisteren. Je partner of huisgenoot kan rustig een boek lezen op de bank, terwijl jij geniet van je favoriete serie.

Draadloze koptelefoons met zendstation

Draadloze koptelefoons hebben bluetooth of werken met een zendstation. De drie beste draadloze koptelefoons voor tv kijken komen met een zendstation. Een zendstation is een betere optie voor tv kijken dan bluetooth, omdat bij een bluetooth koptelefoon vertraging kan optreden. Dan zie je het beeld een aantal seconden voordat je het geluid hoort, wat natuurlijk niet wenselijk is. Kies daarom voor een draadloze koptelefoon met zendstation, zodat je geluid en beeld tegelijkertijd ontvangt.

Je sluit een zendstation met een kabel aan op de tv, waardoor je koptelefoon verbonden is. Dit is bij vrijwel iedere tv mogelijk en natuurlijk is je koptelefoon zelf helemaal draadloos. Aansluiten gaat met een analoge audiokabel of met een optische kabel. Kijk goed welke aansluiting mogelijk is bij jouw tv. Allebei de opties zijn mogelijk? Kies dan voor een optische kabel of toslink, want dan heb je een net iets betere geluidskwaliteit.

De 3 beste draadloze koptelefoons voor tv kijken

1. Sony MDR-RF895RK

De Sony MDR-RF895RK is een draadloze over-ear koptelefoon met zendstation, waarmee je overal in huis kunt genieten van je favoriete tv programma’s, films en muziek. Over-ear koptelefoons gaan volledig over het oor heen, waardoor het geluid minder snel ontsnapt. Je ervaar het geluid zelf intens, maar bent andere mensen niet tot last.

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1369144): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://media.krefel.be/sys-master/products/8895768199198/33003001_1.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Voor jou geldt hetzelfde: je wordt minder snel afgeleid door geluiden om je heen, omdat de over-ear koptelefoon deze beter buitensluit. Dit maakt de Sony MDR-RF895RK ook geschikt voor slechthorenden. De omgevingsgeluiden vallen weg en je kunt beter luisteren naar de film of het tv programma.

Deze koptelefoon heeft een groot bereik en de batterij gaat lang mee. Met een bereik van wel 100 meter kun je zonder problemen van de ene naar en de andere kamer lopen en hoor je waarschijnlijk zelfs in de tuin nog steeds het geluid van je tv. Zo kun je makkelijk even iets opruimen of drinken halen, terwijl je de dialoog perfect kunt blijven volgen. De batterij heeft een levensduur van wel twintig uur, waardoor je gemakkelijk meerdere films of programma’s kunt kijken.

Wanneer je een serie of een programma met veel dialoog kijkt, kun je de Stemmodus van de hoofdtelefoon inschakelen. De Stemmodus zorgt ervoor dat spraak extra helder is en je dus de dialogen in jouw favoriete serie nog intenser ervaart. Net als het volume van het geluid, regel je dit makkelijk met een knop op de koptelefoon zelf. De Sony MDR-RF895RK laat jou optimaal genieten van dialogen en heeft een excellente prijs-kwaliteitverhouding.

2. Sennheiser RS 175

Met de Sennheiser RS 175 geniet je van je favoriete serie zonder anderen te storen. De over-ear koptelefoon is iets prijziger, maar is zijn geld zeker waard. De koptelefoon gaat helemaal over je oren heen, waardoor je het geluid intenser ervaart en het minder snel ontsnapt. Je bent zelf ook minder snel afgeleid met deze koptelefoon en je geniet dus optimaal van je serie.

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1363911): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://media.krefel.be/sys-master/products/8963488186398/33003524_01.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Het is geen probleem om popcorn in de keuken te halen, want met een draadloos bereik van 100 meter mis je geen enkele scène van je film. Op het zendstation is een indicatielampje voor de batterij, waarmee je in een oogopslag kunt zien of deze volledig opgeladen is of niet. In totaal gaat de koptelefoon wel 18 uur mee, dus je kunt zonder problemen de hele avond tv kijken.

Op het zendstation kun je tot wel vier koptelefoons aansluiten. Zo is de koptelefoon niet alleen geschikt voor alleen kijken terwijl je partner of huisgenoot een boek leest, maar kun je ook samen een film of serie kijken. Iedereen geniet van de prachtige geluidskwaliteit van de koptelefoon, maar je kijkt toch samen. Met virtual surround sound beleef je de spannendste scènes nog levendiger. Je kunt de bas, het volume en de virtual surround sound makkelijk wijzigen met de knoppen op de koptelefoon zelf. Met de Sennheiser RS 175 kun je dus zowel alleen als samen van virtual surround sound en dus van de beste geluidskwaliteit genieten.

3. Sennheiser RS 120 II

De Sennheiser RS 120 II is een draadloze on-ear koptelefoon met zendstation en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je ervaart fantastisch transparant en gebalanceerd geluid met deze on-ear koptelefoon. Je oren worden niet volledig afgedekt zoals bij een over-ear koptelefoon, waardoor de omgevingsgeluiden net iets minder goed gedempt worden. Wanneer je gewoon rustig op de bank zit te kijken, vormt dit geen enkel probleem. De koptelefoon is erg comfortabel om te dragen dankzij het lage gewicht.

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1359537): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Je hebt een draadloos bereik tot 100 meter met de Sennheiser RS 120 II. Dit werkt zelfs door muren en plafonds heen, dus je kunt blijven luisteren terwijl je even naar een andere kamer of verdieping loopt. De batterij van de koptelefoon gaat wel 20 uur mee en het is dus geen enkel probleem om een filmmarathon te houden. Dankzij de ‘easy recharge’ functie is het gemakkelijk om de hoofdtelefoon weer op te laden.
De koptelefoon heeft een uitzonderlijk goede bas weergave en is daarmee uitermate geschikt voor het luisteren van muziek of voor tv kijken. Je hoort het geluid tot in de details dankzij deze sterke bas weergave.

De bediening van de koptelefoon is intuïtief, omdat de knoppen gemakkelijk gepositioneerd zijn. De Sennheiser RS 120 II is met zijn fantastische prijs-kwaliteitverhouding een van de populairste koptelefoons voor tv kijken. Voor een goede prijs ervaar je transparant en gebalanceerd geluid met een sterke bas.