Je bent op zoek naar de beste noise cancelling koptelefoon, maar je weet niet goed waar te beginnen? Begrijpelijk! Op websites als Coolblue of Bol.com kan je honderden varianten vinden van €80 tot soms wel €1.000. Dat maakt het niet gemakkelijk om de beste noise cancelling headphones te kiezen voor jouw budget, natuurlijk. Gelukkig zijn wij hier bij NetFM experts in geluiddempende hoofdtelefoons, en hebben we bijna alle gekende merken en types getest om voor jullie een goede Top 3 van de beste noise cancelling koptelefoons voor te stellen.

Onze Top 3 noise cancelling koptelefoons

1. Sony WH-1000XM3

De Sony WH-1000XM3 wordt door iedereen die hem ooit heeft getest al snel uitgeroepen tot de allerbeste noise cancelling koptelefoon op de markt. De geluiddempende kwaliteiten van de WH-1000XM3 zijn veruit de beste van de drie koptelefoons op deze pagina; en dat is natuurlijk een enorme prestatie tussen deze toppers. Ik zal heel zelden zeggen dat een koptelefoon voor “iedereen” een goede keuze is, maar een actieve noise cancelling hoofdtelefoon met de kwaliteiten van deze Sony vallen toch wel echt in deze categorie. Ze zijn eigenlijk perfect voor alles behalve computerwerk, en zelfs op dat vlak doen ze het goed.

Hoewel de XM3 op heel wat vlakken erg lijkt op z’n voorganger, de al erg goede Sony WH-1000XM2, zijn er toch enkele boeiende upgrades gebeurd. De oordoppen zijn dieper, je kan nu ook opladen met USB-C en de bouwkwaliteit is nog een stukje sterker gemaakt. Ook de software heeft een mooie update gekregen. Via de Smart Listening functie past de XM3 automatisch de sterkte van de noise cancelling aan op je activiteit en je omgeving, bijvoorbeeld.

De batterij van deze draadloze noise cancelling hoofdtelefoon houdt het onder normale omstandigheden makkelijk 38 uur vol. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je middenin een vlucht naar New York plots geen rustgevende muziek meer kan horen. Long story short: de Sony WH-1000XM3 is een absolute topper; en als budget niet jouw belangrijkste factor is, is het volgens ons de beste noise cancelling koptelefoon om te kopen.

2. Beats Studio3 Wireless

Heb je een iPhone, een MacBook en een Apple Watch? Dan heeft deze Beats Studio3 Wireless voldoende extra voordelen om hem eventueel toch te verkiezen boven de Sony WH-1000XM3. Waarom? Wel, ook deze Beats Studio3 noise cancelling headset heeft zeer goede geluidskwaliteit en geluiddemping, maar door de partnership met Apple heeft deze ook nog eens een ingebouwde W1 chip die je koptelefoon binnen enkele seconden kan koppelen aan al jouw Apple apparaten. Niet alleen erg handig; maar ook heel erg boeiend voor cross-device gebruik.

De geluidskwaliteit én de actieve noise cancelling zijn hoorbaar minder sterk dan de Sony, maar nog steeds heel erg goed en boven de industriestandaard. Qua design en opties steekt deze koptelefoon er dan weer wel bovenuit, dus als dat een beslissingsfactor is: niet twijfelen. Je hebt deze noise cancelling headphones in verschillende kleuren en uitvoeringen!

3. Sony WH-CH700N

Als je op zoek bent naar een noise cancelling koptelefoon van rond de €100 is volgens ons de keuze snel gemaakt. De kleine broer van de Sony WH-1000XM3 is echt de absolute winnaar van onze middenklasser-tests. Met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, een actieve noise cancelling functie die eigenlijk slechts beperkt moet onderdoen voor de Beats Studio3 én een stevige bouwkwaliteit kan je eigenlijk niets fout doen met deze WH-CH700N.

Ja, hij voelt wat goedkoper afgewerkt uit, en ja, sommige functies van z’n grote broer ontbreken – maar volgens ons is dit binnen zijn budgetklasse veruit de beste koptelefoon voor zowat alle doeleinden. Zoek je dus een betaalbare geluiddempende koptelefoon die ook nog eens draadloos via Bluetooth werkt? Niet twijfelen: doen deze Sony!