Als je met je kroost op reis gaat of je gewoon om zelf ook wat rust in huis te krijgen, een koptelefoon voor kinderen wilt aanschaffen, is het hierbij goed om de verschillende opties te vergelijken. Aangezien de oren van een kind kleiner zijn, voldoet een normaal formaat koptelefoon niet. Een kinderkoptelefoon is speciaal gemaakt om op de kleine oorschelpen te passen.

Daarnaast is het gehoor op jonge leeftijd natuurlijk nog in ontwikkeling en dan wil je geen koptelefoon die hier geen rekening mee houdt. Een speciale koptelefoon voor kinderen heeft een begrenzing en voorkomt zo schade. Om het extra leuk te maken, zijn de kinderkoptelefoons ook in verschillende kleuren te verkrijgen. Zo is er voor elk kind wel een passende koptelefoon te vinden die hij of zij leuk vindt.

1. De JBL JR310BT

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/1479320): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1479320): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Neem bijvoorbeeld de JBL JR310BT. Dit is een zeer kleurrijke draadloze koptelefoon voor kinderen en komt in 3 verschillende kleuren. Je kunt kiezen voor de combinaties blauw met oranje, roze met lila en groen met oranje en paars. De koptelefoon is mooi licht en heeft een volumebegrenzing. Met de JBL JR310BT loopt elk kind met een goede kwaliteit koptelefoon die veilig te gebruiken is.

Deze is dankzij de bluetooth functie eenvoudig aan verschillende apparaten te koppelen. Het draadloze aspect van deze JBL JR310BT maakt het perfect voor kinderen. Je hoeft je niet druk te maken om draden die ergens achter haken, in de knoop raken of kapot gaan.

Accu van 12 uur

Met de JBL JR310BT heb je de mogelijkheid om je kind tot 12 uur te laten luisteren. De accu gaat 12 uur mee na een keer helemaal opladen. Een groot pluspunt aan deze kinderkoptelefoon is dat deze perfect voor kinderen is. Het is een erg stevige en toch lichte koptelefoon en dankzij de begrenzer voorkomt deze koptelefoon gehoorbeschadiging. JBL heeft ook leuke en kleurrijke stickers bij de koptelefoon in de doos gedaan.

Zo kan je kind door middel van de stickers de koptelefoon helemaal naar zijn of haar wensen maken. In de doos vind je, naast de koptelefoon en de stickers, ook een oplaadkabel, de garantiekaart en een waarschuwingskaart. Hoewel de koptelefoon begrensd is, kan langdurig gebruik op hoog volume toch schade veroorzaken.

2. De Philips SHK2000

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/338496): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/338496): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Een andere kinderkoptelefoon die erg geschikt is voor kinderen is de Philips SHK2000. Deze koptelefoon biedt voor je kind een wereld vol mooie klanken en geluiden. Het geluid dat deze Philips SHK2000 produceert is nagenoeg perfect en kan jonge kinderen kennis laten maken met de mooiste muzieksoorten. Doordat de koptelefoon een speelse vormgeving heeft en de bas zeer helder is, is de Philips SHK2000 perfect voor jonge kinderen.

Het is een lichtgewicht koptelefoon en gemaakt van sterk materiaal. Dit maakt dat de Philips SHK2000 niet snel kapot zal gaan en dus geschikt voor kinderen is. Doordat het volume van de kinderkoptelefoon begrensd is, voorkomt deze dat er gehoorschade optreed bij het luisteren naar bijvoorbeeld muziek.

Verstelbare koptelefoon

Het handige aan de Philips SHK2000 is dat deze een snoer heeft en deze dus niet aan de lader hoeft. Je hebt dus niet te maken met een accu die maar een bepaalde tijd meegaat. Een snoer kan echter ook een nadeel zijn. Je kind kan ergens achter blijven hangen en een snoer kan kapot gaan of in de knoop raken. Aangezien je kind groeit, is het handig als een koptelefoon ook meegroeit.

Met de Philips SHK2000 is dit het geval. Je kunt de hoofdband namelijk verstellen zodat je kind langer gebruik kan maken van de koptelefoon. De Philips SHK2000 is perfect voor kinderen en kan al gebruikt worden door kids vanaf 4 jaar. Het ontwerp is ergonomisch en is zeer licht om veel comfort te bieden tijdens het dragen.

3. De JVC HA-KD5

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/1369075): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1369075): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://media.krefel.be/sys-master/products/8808159281182/37420220_5669374491.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Een andere prima kinderkoptelefoon is de JVC HA-KD5. Deze is ook zo ontwikkeld dat deze het gehoor van je kind niet beschadigd. Het volume is namelijk begrensd. Langdurig gebruik van de koptelefoon op het hoogste volume kan echt wel voor problemen zorgen, dus het is af te raden om je kind deze constant op te laten hebben. Het geluid dat uit de JVC HA-KD5 komt is van superieure kwaliteit en geeft je kroost echt de ultieme muziekbeleving.

Het kleurrijke design en het comfortabele ontwerp maakt dat deze geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Het volume van de JVC HA-KD5 kan nooit hoger ingesteld worden dan 85 decibel en maakt het uitermate geschikt voor kinderen. De zachte oorkussens maken ook nog eens dat de koptelefoon lekker zit.

Goede koptelefoon voor jonge kinderen

Een nadeel dat op te noemen is van de JVC HA-KD5 is dat er geen draagtas meegeleverd wordt. Hierdoor is deze wat minder makkelijk mee te nemen. Ook het snoer is misschien met kinderen niet heel handig. Aan de ene kant hoef je de JVC HA-KD5 niet op te laden, maar een snoer kan ook gevaarlijke of vervelende situaties veroorzaken. Het snoer kan blijven haken of kapot gaan.

Daarnaast kan het snoer ook helemaal in de knoop raken waardoor je eerst bezig kunt alles uit elkaar te halen. Ondanks dat is het een zeer goede koptelefoon die uitermate geschikt is voor jonge kinderen. De oorkussens zijn zacht en het ergonomische ontwerp maakt dat deze zeer fijn zit. De koptelefoon is ook in hoogte verstelbaar.

Veel verschillende goede koptelefoons

Er zijn dus heel veel verschillende goede kinderkoptelefoons te vinden en van elke koptelefoon zijn voor- en nadelen te vinden. Je kunt kiezen voor een bluetooth koptelefoon die je op moet laden of gaat voor een klassieke koptelefoon met snoer. Hoe dan ook voor een koptelefoon voor kinderen is het enorm belangrijk dat het gehoor van je kind er niet onder te lijden heeft.

Door een kinderkoptelefoon te kopen die begrensd is, kun je dit voorkomen. Daarnaast is het ook belangrijk dat een koptelefoon comfortabel zit en aangezien je kind best snel groeit, is het ook fijn als deze verstelbaar is. Zo kan je kind langere tijd gebruik maken van de koptelefoon en groeit deze als het ware mee met je kind.