Kan Bose eindelijk de concurrentie tussen Sony en Apple opnieuw inhalen met de nieuwe Bose QuietComfort 45 ANC-headset? De bouwkwaliteit is in elk geval van topklasse en de ruisonderdrukking is momenteel de beste op de markt. Met de QuietComfort-serie heeft Bose jarenlang de categorie ANC-headsets gedomineerd. De laatste tijd werd deze toppositie echter steeds meer bedreigd.

De concurrentie had de achterstand ingehaald en producten zoals de Sony WH-1000XM4 of Apple AirPods Max konden de ANC-prestaties van de Bose QuietComfort 35 II evenaren of zelfs overtreffen. Met de nieuwe QuietComfort 45 wil Bose nu opnieuw de beste worden!


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1625004): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1625004): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/affegg-templates/egg_product_card_style_3.php on line 23

Bose QuietComfort 45 Zwart

Meer info
Geniet van muziek zonder gestoord te worden met de Bose QuietComfort 45. De koptelefoon beschikt over actieve noise cancelling, waardoor omgevingsgeluid gedempt wordt. Zo luister je zelfs in de meest luidruchtige omgeving naar je favoriete nummers. Op een volle lading gaat de koptelefoon 24 uur...
€350,00

Bose QuietComfort 45: wat maakt hem speciaal?

Bose heeft dus zeker en vast niet stilgezeten sinds de release van de Bose 700, en dat zie je duidelijk met dit nieuwe model. De levensduur van de batterij is verlengd tot 24 uur en door de verbeterde snellaadfunctie kan vijftien minuten opladen nu maar liefst drie uur afspeeltijd opleveren. Op het eerste gezicht is de Bose QC45 bijna identiek aan zijn voorganger – de QC35 II – , maar de volledige mechanische structuur van de oorkappen en hoofdtelefoon is aangepast en de passieve geluidsisolatie is toch weer wat verbeterd.

Bose QuietComfort 45 reviewDe elektronische apparatuur die belangrijk is voor de ANC-headset is ook volledig herzien en de QC45 is ook uitgerust met een extra externe microfoon. Er zijn nu in totaal zes microfoons om ervoor te zorgen dat je stem tijdens het gesprek op de beste manier wordt opgenomen en om ruis zo effectief mogelijk te verminderen. Tegelijkertijd kun je het volume van het gewenste geluid tijdens een gesprek instellen in de bijbehorende app voor iOS en Android.

Bose QuietComfort 45: de belangrijkste vernieuwingen op een rijtje

 • Bluetooth 5.1 in plaats van Bluetooth 4.1
 • USB-C oplaadpoort
 • Batterijlevensduur tot 24 uur (QC 35 II: 20 uur)
 • Snellaadfunctie (15 min laden = 3 uur gebruik)
 • De kwaliteit van ANC is nog wat verbeterd
 • Verbeterde spraakopname door vierde microfoon.
 • De oorschelpen van de Bose QC45 zijn comfortabel opgevuld en bieden een behoorlijke goede passieve geluidsisolatie.

Bij de actieve noise cancellation is de meest in het oog springende verandering dat je de functie niet langer kunt uitschakelen. Je hebt de keuze tussen QUIET (ANC aan) en AWARE (transparantie modus). De ANC-chip werkt dus altijd op de één of andere manier, wat de levensduur van de batterij nog indrukwekkender maakt.

Bij de QC45 werkt de ANC-chip altijd – met de grote knop schakel je tussen de QUIET- en het omgevingsgeluid wordt zo effectief gefilterd dat de AWARE-modus bijna een noodzaak is als je in het verkeer bent. Zelfs stemmen op kamervolume van een paar meter afstand worden door het systeem bijna volledig geblokkeerd.

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://media.krefel.be/sys-master/products/9041505091614/33004084_01.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1625004): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/1625004): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

In termen van materiaalkwaliteit en constructiewaarde is Bose met de QuietComfort 45 nog steeds onberispelijk. Zelfs als je een vergrootglas moet gebruiken om het visuele verschil te vinden, zal de nieuwe een stabielere indruk achterlaten dan de QC35 II. De dikkere gewatteerde hoofdband is bijzonder opvallend en verbetert het draagcomfort van de QC45. Net als de QC35 II is de nieuwe Bose-headset echter geen reus en zit deze supercomfortabel op je hoofd.

Zelfs na hem enkele uren aan een stuk op het hoofd gehad te hebben, zit hij nog steeds zeer aangenaam. De Sony WH-1000XM4 kan na enkele uren al wel eens een beetje benauwd en heet aanvoelen. Net als bij de voorganger wordt bij QuietComfort 45 ook een stevige opbergcase, een jackadapter en een korte oplaadkabel meegeleverd. Alleen kan je dus bij deze opladen via USB-C in plaats van micro-USB. Een stevige upgrade dus!

Voor- en nadelen

 • Beste noise cancellation van het moment
 • Uniek qua draagcomfort, zelfs na enkele uren dragen
 • Zeer lichte hooftelefoon
 • Intuïtieve bediening met fysieke knoppen
 • Geen equalizer in de Bose app om bassen aan te passen
 • Je kan het niveau van ANC niet aanpassen zoals bij de Bose 700

Onze conclusie

De bouwkwaliteit is top, de ruisonderdrukking is zeer goed en het geluid is uitstekend. Wat dat betreft is Bose opnieuw geslaagd met deze koptelefoon. Al met al is het duidelijk dat Bose een echte stap voorwaarts heeft gezet vergeleken met zijn voorganger, de QC35 II. De nieuwe QC45 loopt voor op zijn voorganger, vooral op het gebied van ANC en spraakherkenning.

Op het gebied van ANC staat de Bose QuietComfort 45 nu toch weer een stapje verder dan de Sony WH-1000XM4. Zonder twijfel zal Sony graag snel met een 1000XM5 afkomen, benieuwd hoe dat afloopt! Wij als consument kunnen er maar de voordelen van plukken. Ook de Apple AirPods Max zijn van een uitstekende kwaliteit, maar zijn ook aanzienlijk duurder. Bovendien zijn ze alleen echt nuttig in de Applewereld, zijn ze relatief zwaar en is de opbergcase echt wel lachwekkend.

Previous ArticleNext Article