Wil je niet te veel geld uitgeven, maar wel een fijne koptelefoon? Ook voor minder geld is het mogelijk om een relatief goede koptelefoon te scoren. In deze lagere prijscategorie is het erg belangrijk om de verschillende koptelefoons goed te vergelijken. Er zijn zeker kwalitatief goede hoofdtelefoons die minder dan 50 euro kosten beschikbaar, maar je slaat ook makkelijk de plank mis.

Het is goed om te weten dat de prijs niet alleen bepaald wordt door de kwaliteit. Je betaalt bijvoorbeeld ook voor specifieke materialen of voor een bepaald merk. Logischerwijs kosten oorschelpen gemaakt van echt leer meer dan die van namaakleer. Dit kan de verklaring zijn voor een prijsverschil dat niets met geluidskwaliteit te maken heeft. Goedkopere koptelefoons hebben meestal een snoer, waardoor je ze nooit op hoeft te laden, maar wel minder bewegingsvrijheid hebt. Wanneer de koptelefoon wel draadloos is, heeft deze over het algemeen een kortere batterijduur dan een duurdere variant.

Comfortabel luisteren met een over-ear koptelefoon

Je luistert comfortabel naar muziek of podcasts met een over-ear koptelefoon. De koptelefoon omsluit je oren volledig, waardoor er geen druk op je oor is. De koptelefoon is misschien groter en lijkt daardoor minder comfortabel, maar dat is zeker niet waar. Doordat je geen druk op je oor voelt, luister je juist met extra comfort.

Een over-ear koptelefoon houdt omgevingsgeluiden enigszins tegen, omdat je oor volledig omsloten wordt. Zo komt het geluid minder makkelijk binnen. Met je koptelefoon val je niemand lastig met jouw geluid, maar heb je dus ook minder last van je omgeving. De drie beste koptelefoons onder 50 euro zijn of draadloos of over-ear koptelefoons. Hiermee geniet je of zonder snoer of met minder omgevingsgeluiden van je muziek.

1. De JBL Tune 500BT voor draadloos luisterplezier

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1378436): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://media.krefel.be/sys-master/products/8858336395294/33002769_1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

De JBL Tune 500BT is een draadloze koptelefoon, waarmee je volledige bewegingsvrijheid hebt. Via bluetooth maak je verbinding met jouw apparaat en luister je gemakkelijk muziek. Ook kun je verbinding maken met Google Now of Siri zonder je telefoon aan te raken. Gaat je telefoon terwijl je een serie op je tablet aan het kijken bent? De koptelefoon schakelt automatisch over naar je telefoon, waardoor je geen enkele oproep mist.

De koptelefoon heeft een accu van 16 uur. Je luistert dus vele uren naar podcasts of muziek zonder dat je hoeft op te laden. De koptelefoon heeft een snellaadfunctie, waarmee je na vijf minuten opladen alweer een heel uur kunt luisteren. Je hoeft dus nooit lang te wachten wanneer de batterij leeg is. Let op: de koptelefoon werkt niet met kabel. Is de accu leeg en kun je niet opladen, dan kun je de koptelefoon dus ook niet meer gebruiken.

Het nadeel van deze koptelefoon? Het is een on-ear koptelefoon en geen over-ear model. Dit betekent dat de koptelefoon je oren minder goed van de buitenwereld afsluit. Wel is dit model lichter en makkelijker mee te nemen. De JBL Tune 500BT is alsnog een van de beste instapmodellen met een krachtig geluid en een goede bas. Geluidskwaliteit zoals je die van JBL gewend bent. De koptelefoon is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en opvouwbaar. Dit maakt het een ideaal model voor wanneer je veel onderweg bent.

2. De Sennheiser HD 300 met goede audiokwaliteit

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1382090): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://media.krefel.be/sys-master/products/8911765962782/33003005_1.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

De Sennheiser HD 300 is een eenvoudige over-ear koptelefoon, waarmee je oren afgesloten worden van omgevingsgeluiden. De koptelefoon heeft een goede audiokwaliteit waarmee de hoge en lage tonen gedetailleerd weergegeven worden. Je luistert dus naar muziek en podcasts met goede audiokwaliteit met deze koptelefoon.

De koptelefoon is niet draadloos en wordt aan je telefoon gekoppeld met een snoer. Als je stilzit is dit geen enkel probleem, maar je bewegingsvrijheid wordt wel enigszins beperkt door de kabel. De koptelefoon heeft geen afstandsbediening in het snoer, waardoor je je muziek dus niet via de koptelefoon kunt bedienen. Hiervoor moet je je telefoon erbij pakken. Het voordeel van een kabel? Je koptelefoon heeft nooit een lege accu en je kunt voor onbeperkte tijd podcasts en muziek luisteren.

Het model is compact en inklapbaar, waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt. Wanneer je niet luistert, berg je de koptelefoon gemakkelijk op in je tas. De Sennheiser HD 300 is dus geschikt om onderweg altijd naar je favoriete muziek te luisteren. In de prijscategorie onder 50 euro is dit een goede keuze tegen een zachte prijs. Heb je iets meer te besteden? Dan zijn er ook draadloze varianten van Sennheiser beschikbaar voor meer bewegingsvrijheid.

3. De JVC HA-RX330-E met een extra lang snoer

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1378108): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://media.krefel.be/sys-master/products/8914487738398/33003344_1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

De JVC HA-RX330-E is met iets minder dan 25 euro veruit de goedkoopste variant in dit lijstje. De over-ear koptelefoon omsluit je oren volledig, waardoor omgevingsgeluiden minder goed te horen zijn. De koptelefoon geeft met name lage frequenties goed weer, waardoor muziekstijlen zoals hiphop en EDM goed tot hun recht komen. Voor de prijs heeft de koptelefoon goede kwaliteit, maar hij kan niet tippen aan de duurdere modellen.

De koptelefoon is niet draadloos. Je koppelt hem aan je telefoon met een snoer van 2,5 meter. Je hebt niet de bewegingsvrijheid van een draadloze koptelefoon, maar je kunt toch redelijk goed bewegen dankzij de lengte van het snoer. Omdat de koptelefoon geen accu heeft, heb je ook nooit last van een lege batterij. Dankzij de kabel luister je dus onbeperkt naar muziek en podcasts. De kabel beschikt niet over een afstandsbediening waarmee je het volume aanpast of een nummer overslaat. Voor deze handelingen moet je dus je telefoon erbij pakken.

De hoofdtelefoon is met name voor in huis gemaakt, maar kan natuurlijk ook prima in de bus of trein worden gebruikt. De koptelefoon heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en krijgt ook van zijn gebruikers een hoge beoordeling. Natuurlijk kan de JVC HA-RX330-E niet tippen aan modellen die wel vijf keer zo duur zijn, maar het is zeker een goede keuze bij een kleiner budget.

Previous ArticleNext Article