Een fantastische koptelefoon is een belangrijke accessoire voor iedereen die het liefst de hele dag muziek luistert, gek is op podcasts of audioboeken luistert tijdens het wandelen. Bij het maken van een keuze voor een koptelefoon is het dan ook belangrijk om te zorgen dat het model voldoet aan al je eisen. Zo heb je er het meeste luisterplezier van en geniet je altijd van de beste audiokwaliteit.

Koptelefoons met comfort

Beste over-ear koptelefoons

Wil je helemaal in je muziek op kunnen gaan? Over-ear koptelefoons hebben grote oorschelpen die je oren volledig omsluiten. Je hebt minder last van omgevingsgeluiden en sluit je helemaal af. Over-ear koptelefoons zijn over het algemeen iets zwaarder dan andere soorten, maar toch zijn ze comfortabeler.

Dit komt doordat ze je oren volledig omsluiten en je dus geen drukkende oorkussens op je oren voelt. Zet je over-ear koptelefoon op om helemaal in je muziek op te gaan zonder enkele afleiding.

De drie beste over-ear koptelefoons werken via bluetooth. Zo heb je geen last van een snoer wat overal achter blijft haken en heb je alle bewegingsvrijheid. Je koptelefoon koppel je eenvoudig aan je smartphone via een bluetoothverbinding. Veel koptelefoons hebben zelfs knoppen waarmee je van het ene naar het andere nummer kan springen of gemakkelijk je volume aanpast. Zo hoef je je telefoon niet steeds te pakken en ga je helemaal in je muziek op.

1. Sony WH-1000XM3 met de beste noise cancelling

De Sony WH-1000XM3 is de beste draadloze noise cancelling koptelefoon van het moment. Je kunt helemaal in je muziek opgaan zonder gestoord te worden door omgevingsgeluiden. Ook kun je ervoor kiezen om omgevingsgeluiden juist af te spelen in de omgevings-modus.

Zo hoor je bijvoorbeeld goed wat er op het station wordt omgeroepen en weet je wanneer er een ambulance aan komt rijden. De koptelefoon heeft inklapbare oorschelpen, zodat je hem veilig in een etui kan opbergen en hij minder ruimte in beslag neemt.

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1377932): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://media.krefel.be/sys-master/products/8919275438110/33002706_1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Met een volle accu gaat deze koptelefoon wel 30 uur mee. Dit maakt het een ideale koptelefoon voor onderweg die je niet vaak op hoeft te laten. Wanneer je wel op moet laden is dat ook geen probleem dankzij de snellaadfunctie. Dankzij deze functie hoef je nooit lang te stoppen met luisteren. Na slechts 10 minuten laden gaat de koptelefoon al weer 5 uur mee.

De Sony WH-1000XM3 beschikt over een app die herkent waar je je bevindt. Zit je in het vliegtuig of ben je op kantoor? Je koptelefoon weet waar je bent en filtert de geluiden aan de hand in je omgeving. Zo krijg je de juiste informatie binnen en wordt alle ruis gedempt. De koptelefoon heeft een touchpad op de oorschelp waarmee je je muziek kunt bedienen. Ook vind je de knoppen voor de noise cancelling functies op de oorschelp. Zo kun je gemakkelijk van nummer wisselen of het volume aanpassen zonder je telefoon erbij te pakken.

2. Beats Studio3 Wireless met FastFuel techniek

De Beats Studio3 Wireless koptelefoon is een draadloos model met noise cancelling. Met een druk op de knop zet je de noise cancelling functie aan, waardoor je minder last hebt van omgevingsgeluiden. De koptelefoon meet je omgevingsgeluiden via ingebouwde microfoons en vervormd dit tot antigeluid. Zo hoor je minder van je omgeving en meer van je muziek.

De koptelefoon benadrukt lage tonen, wat betekent dat het basgeluid goed hoorbaar is. Het middelhoge frequentiegebied wordt benadrukt, waardoor instrumenten en vocalen de boventoon kunnen voeren. De Beats Studio3 Wireless heeft geen equalizer en je kunt het geluid dus niet handmatig aanpassen.

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1372507): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

De batterij van de koptelefoon gaat lang mee. Zonder noise cancelling heb je wel 40 uur luisterplezier en met noise cancelling zijn dit nog steeds 22 uur. Batterij leeg? Na tien minuten aan de oplader kan de koptelefoon alweer 3 uur mee. Dankzij de FastFuel techniek hoef je nooit lang te wachten en kun je muziek luisteren wanneer je wilt.

Heb je een iPhone? De Beats Studio3 Wireless heeft een ingebouwde W1 chip van Apple. Zo wordt de koptelefoon snel gekoppeld aan al jouw iCloud apparaten. Je hoeft de koptelefoon alleen in de buurt van je iPhone te houden en hij wordt al herkend. De chip zorgt er ook voor dat je minder batterij verbruikt en dat je muziek kunt luisteren met een betere geluidskwaliteit.

3. JBL LIVE 650BTNC met Google Assistant

De JBL LIVE 650BTNC is een noise cancelling koptelefoon met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De koptelefoon vormt omgevingsgeluiden om tot antigeluid waardoor je helemaal in je muziek op kunt gaan. De 40 millimeter drivers zorgen voor een fantastisch geluid zoals je dat gewend bent van studio-opnames en concerten.

Wil je het geluid helemaal op jouw voorkeuren afstemmen? Dat is geen probleem en doe je gemakkelijk in de JBL Headphone app.

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1383081): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/yxymejm30/domains/netfm.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Met de JBL LIVE 650BTNC schakel je gemakkelijk de Google Assistant in. Je maakt verbinding door de rechteroorschelp ingedrukt te houden. Voor je notificaties klik je een keer, om de Google Assistant te stoppen twee keer. Ook kun je direct op een bericht reageren via je telefoon door de knop op de rechteroorschelp ingedrukt te houden.

Als je de noise cancelling functie aanzet, kun je 20 uur lang muziek luisteren, oftewel 300 verschillende liedjes. Met de noise cancelling functie uit gaat de koptelefoon iets langer mee, namelijk wel 30 uur. De batterij van deze koptelefoon heeft geen super snelle oplaadfunctie, maar is binnen 2 uur weer opgeladen. Je betaalt dan ook minder voor deze koptelefoon dan voor de andere twee. Je krijgt alsnog een kwalitatief goede koptelefoon met noise cancelling, maar je moet iets langer wachten tijdens het opladen.